over ons > richard van der wal

Richard van der Wal

Bestuurder FNV Lokaal-Regionaal in de Regio Noord

Gebrek aan gelijkwaardigheid is de bron van alle kwaad

Richard van der Wal (1967) werkt sinds februari 2023 als bestuurder FNV Lokaal-Regionaal in de Regio Noord.

Hij is als bestuurder actief in de arbeidsmarktregio’s Groningen, Drenthe en Fryslân. Daarnaast neemt hij namens de FNV deel aan het Groninger Gasberaad.

Richard heeft Contemporaine Geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is o.a. werkzaam geweest als beleidsmedewerker in de Tweede Kamer, beleidsadviseur bij het ministerie van Defensie en bestuurssecretaris en bestuurder bij een landelijk installatiebedrijf.

Binnen SER NN (maar ook daarbuiten) probeert Richard, samen met de andere deelnemende partijen, een wezenlijke bijdrage te leveren aan het stimuleren van de brede welvaart in het Noorden. Het verankeren van goed werk als maatstaf voor betaalde arbeid geldt daarbij als speerpunt. Bij goed werk moet men denken aan een welvaartsvast inkomen en pensioen, zinvol en van meerwaarde voor zowel medewerker als maatschappij en milieu, voldoende mate van ontwikkelmogelijkheden, autonomie en (mede)zeggenschap, fysiek en sociaal veilig en een goede werk-privébalans. Dit nastreven wordt des te belangrijker nu de arbeidsmarkt nog vele jaren een ernstige krapte zal laten zien, en het daarom van belang is om zoveel mogelijk mensen aan (goed) werk te helpen, maar vooral ook te houden.

 

Contact:

 

Met vriendelijke groet,

 

Richard van der Wal

Bestuurder FNV Lokaal-Regionaal

Team Regio Collectief Groningen

richard.vanderwal@fnv.nl

06-41126645

Werkdagen: maandag-donderdag

 

 

Gebrek aan gelijkwaardigheid is de bron van alle kwaad