SER NN stelt nieuwe stagiaire voor › SER Noord Nederland

NIEUWS: SER NN stelt nieuwe stagiaire voor

SER Noord-Nederland verwelkomt Lotte van der Haar als nieuwe stagiaire binnen onze organisatie. Zij zal tot eind juni de stageplek vervullen en actief meewerken met onze adviestrajecten. Graag willen we Lotte aan u voorstellen door een korte introductie. 

Nieuwsoverzicht

Mijn naam is Lotte van der Haar. Inmiddels ben ik alweer 3,5 jaar woonachtig in Groningen en heb hier verschillende ervaringen op mogen doen. Afgelopen januari heb ik mijn bachelor Psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Graag wilde ik mijn kennis nu gaan toepassen in de praktijk en mij oriënteren op een passende master.

Tijdens mijn stage bij het carrièreplatform Profileermij ben ik in aanraking gekomen met SER Noord-Nederland. Ik richtte mij regelmatig op een onderwerp waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de orde kwamen. Naast mijn interesse in het individu, raakte ik hierdoor geïnteresseerd in de redenen achter deze afstand tot de arbeidsmarkt voor bepaalde groepen en vooral hoe deze afstand in de toekomst verkleind kan worden. Dit leidde ertoe dat ik deelnam aan de SER Noord-Nederland Jongeren Challenge. Hierdoor kwam ik erachter dat de SER Noord-Nederland voor mij een uitgelezen kans bood om meer over dit onderwerp en andere sociaaleconomische onderwerpen te leren. Met een brede interesse en veel enthousiasme ga ik deze periode tegemoet!

Graag wil ik bij de SER Noord-Nederland leren vanuit welke perspectieven sociaaleconomische problemen zich voordoen en hoe deze opgenomen in de gehele verloop van een adviestraject. Daarnaast vind ik het interessant om mee te werken in dit adviestraject en om dit gezamenlijk met de stakeholder te leiden tot een adviesrapport. Belangrijk vind ik het om een inhoudelijk bijdrage te leveren aan de adviestrajecten. Ik zal tijdens deze periode mij met name bezig houden met de adviesvragen rondom de noordelijke zorgeconomie, de toekomstige Noord-Nederlandse Infrastructuur en een vervolg advies over de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt.

Bent u benieuwd naar Lotte of de adviestrajecten waar zij aan werkt neem dan contact met haar op!

Nieuwsoverzicht