Raadsvergadering februari 2017 › SER Noord Nederland

Raadsvergadering februari 2017

NIEUWS: Raadsvergadering februari 2017

Woensdag 15 februari vond de eerste raadsvergadering van 2017 plaats. De raad ging tijdens de bijeenkomst in op de publiciteit rond het uitgebrachte advied over de noordelijke arbeidsmarkt, het lopende advies rondom Personalized & Customized Health en de nieuwe adviestrajecten van 2017.

Nieuwsoverzicht

De raad kijkt met tevredenheid terug op reacties die zij hebben gekregen over het advies ‘Het werkend alternatief voor Noord-Nederland, de noordelijke aanpak maakt het verschil’. Veel van de raadsleden worden vanuit verschillende richtingen positief aangesproken op de inhoud van het rapport. Er blijken ook al arbeidsregio’s te zijn die de aanbevelingen willen verwerken in hun werkwijze. Daarnaast zorgen de raadsleden ervoor dat de aanpak van de aanbevelingen in de eigen achterbannen wordt meegenomen.

Het advies Personalized & Customized Health voor de provincie Groningen, dat in gang is gezet in 2016, nadert de afronding. De afgelopen periode is met veel betrokken partijen gesproken, zowel ondernemers binnen de Health sector als bestuurders van zorginstellingen. Tijdens de raadsvergadering is de eerste conceptversie van het advies werd besproken. Verwacht wordt het adviestraject in april af te ronden.

Momenteel wordt een start gemaakt aan de adviestrajecten over de noordelijke infrastructuur, de zorgeconomie en een vervolg over het advies over de noordelijke arbeidsmarkt.

De volgende raadsvergadering van SER Noord-Nederland zal plaatsvinden op woensdag 12 april vanaf 15.00 bij SER Noord-Nederland. 

Nieuwsoverzicht