Raadsvergadering december 2016 › SER Noord Nederland

Raadsvergadering december 2016

NIEUWS: Raadsvergadering december 2016

De laatste raadsvergadering van 2016 heeft op 14 december plaats gevonden. De bijeenkomst stond met name in het teken van het adviestrajecten over de noordelijke arbeidsmark en Personalized & Customized Health.

Nieuwsoverzicht

Het adviestraject over de noordelijke arbeidsmarkt loopt op zijn einde. Er is veel werk verzet om dit complexe vraagstuk in een goed advies te vertalen. Het conceptadvies is besproken met veel relevante partijen, waaronder bestuurders enkele gemeenten en noordelijke onderwijsinstellingen. Dat heeft ertoe geleid dat tijdens deze raadsvergadering het advies met inbegrip van enkele wijzigingen kon worden vastgesteld. De titel van het advies is ‘Het werkend alternatief voor Noord-Nederland, De noordelijke aanpak maakt het verschil’. Begin volgend jaar wordt het advies gepubliceerd en aangeboden aan de adviesvragers.

Ook het adviestraject over Personalized & Customized Health, dat op verzoek van de provincie Groningen wordt gemaakt, is ter sprake gekomen. Ook bij dit advies worden relevante stakeholders uit de regio betrokken bij het opstellen van het advies. Het adviestraject wordt volgend jaar afgerond.

De volgende raadsvergadering van SER Noord-Nederland zal plaatsvinden op woensdag 15 februari vanaf 15.00 bij SER Noord-Nederland.

Nieuwsoverzicht