Mini-symposium 'blijvend ontwikkelen' levert interessante bevindingen op › SER Noord Nederland

NIEUWS: Mini-symposium 'blijvend ontwikkelen' levert interessante bevindingen op

Het mini-symposium 'Blijvend ontwikkelen, een noodzaak voor de regionale economie' was een groot succes. Dit kwam met name door de interessante sprekers en het brede en enthousiaste publiek. Uit veel sectoren sloten deelnemers aan en deden hun woord. Dit leidde tot een veelzijdige bijeenkomst met interessante bevindingen.

Nieuwsoverzicht

Voor dinsdagmiddag 6 december heeft SER Noord-Nederland een breed gezelschap uitgenodigd om te luisteren naar de ontwikkelingen op het gebied van leven lang leren vanuit verschillende invalshoeken. De heer Theo Douma, voorzitter van regiegroep verdieping 2032, deed de aftrap door ons te leiden door het onderwijs van de toekomst. Daarbij had hij een filmpje dat zijn verhaal goed ondersteunde, kijk het hier (FILMPJE ONS ONDERWIJS IN 2032). De heer Ton Heerts, voorzitter van de MBO raad, sprak over de ambities van het MBO in 2025. Tevens lichtte mevrouw Jannie Lania toe hoe de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) omgaat met flexibilisering het onderwijs.

Het onderwerp leven lang leren maakt een belangrijk onderdeel uit van het onderwijs, waarin alle sprekers een belangrijke rol hebben. Zij hebben daarin ook een bijdrage geleverd aan het onderdeel van het advies Arbeidsmarkt, dat bijna afgerond is. De heer Arnoud Hoogsteen lichtte alvast een tipje van de sluier op van het onderdeel leven lang leren in het advies.

Nadat de sprekers aan het woord zijn geweest, werd er een interessante paneldiscussie gehouden. Hierin konden zowel bestuurders van onderwijsinstellingen, wethouders als docenten hun ervaringen en mening delen. Daaruit bleek dat door iedereen wordt ondersteund dat in Noord-Nederland actie moet worden ondernomen om leven lang leren goed op de kaart te zetten. Het blijvend ontwikkelen is een noodzaak voor de regionale economie!

 

 

 

Nieuwsoverzicht