Verslag van de lezing van prof. H. Volberda inzake Sociale Innovatie › SER Noord Nederland

Verslag van de lezing van prof. H. Volberda inzake Sociale Innovatie

NIEUWS: Verslag van de lezing van prof. H. Volberda inzake Sociale Innovatie

Op 11 september hebben NPAL en SER Noord-Nederland gezamenlijk een lezing georganiseerd over Sociale Innovatie. Dhr. prof. dr. H. Volberda gaf hierbij zijn visie over sociale innovatie. Onderstaand een kort verslag en bijgaand het volledige verslag. 

Nieuwsoverzicht

Voor succesvol innovatiebeleid in Noord-Nederland moeten technologische en sociale innovatie hand in hand gaan.

"Innovatie is van levensbelang voor onze economie. Daarbij wordt vaak gedacht aan technologische innovatie. Bedrijven innoveren echter vele malen effectiever als ze ook sociaal innovatief zijn. Door flexibeler en slimmer te werken, anders te managen en samen te werken met externe partijen kunnen bedrijven veel beter presteren. Om innovatie zo succesvol mogelijk te maken moet daarom, naast technologische innovatie, ook zorgvuldig aandacht worden besteed aan sociale innovatie.„ 

Dat was de kernboodschap van de lezing van prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, tijdens de gezamenlijk door SER Noord-Nederland en de Noordelijke ProductiviteitsAlliantie (NPAL) georganiseerde bijeenkomst op 11 september jl.

Volberda constateert dat Noord-Nederland het niet slecht doet op het gebied van sociale innovatie, maar kan hier nog wel belangrijke slagen maken. Oost-Nederland blijft landelijk gezien koploper. Dankzij een koppeling van technologische en sociale innovatie ontstaan niet alleen nieuwe producten en diensten, maar weten zij ook hun weg naar de markt te vinden. Volberda pretendeert geen oplossing te hebben, maar verzoekt de aanwezige managers en directeuren van Noordelijke ondernemingen, bestuurders van de Noordelijke kennisinstellingen, leden van SER Noord-Nederland en vertegenwoordigers van de Noordelijke overheden om, naast technologische innovatie, sociale innovatie vooral niet uit het oog te verliezen. 

Het volledige verslag van de lezing is hier te vinden. 

Nieuwsoverzicht