Prins Carlos de Bourbon de Parme spreker tijdens Havendiner 2010 › SER Noord Nederland

Prins Carlos de Bourbon de Parme spreker tijdens Havendiner 2010

Op vrijdag 17 september 2010 vond op de kwelder van de Dollard het Havendiner 2010 van Groningen Seaports plaats waar honderd en vijftig mensen aan deelnamen. Onder hen vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en de kunst en cultuur. De SER Noord-Nederland was erin geslaagd om de spreker van deze avond te engageren, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme. Prins Carlos is directeur van het Institute for Sustainable Innovation and Development (INSID). Zijn toespraak was een vurig pleidooi voor duurzaamheid en innovatie.

"Duurzaamheid is niet links, het is ook niet rechts. Het is niet politiek. Het is vooruit. Het is je kinderen kunnen uitleggen wat je aan het doen bent. Het is oplossingen vinden en maken waar je trots op kunt zijn. Het is ambacht, het is denken, het is vooruitzien, het is uitdagend, het is innovatief".

Zijn instituut wil een goede kwaliteit van leven voor mens en natuur, nu en in de toekomst. "Om dit te bereiken zullen mensen hun manier van leven op deze planeet fundamenteel moeten heroverwegen." Dit besef is wereldwijd groeiend en INSID ziet in dat kader zeer veel vernieuwende initiatieven die het duurzame ideaal perspectief geven. INSID wil deze duurzame ontwikkeling en met name de 'koplopers', in Nederland en daarbuiten, extra steun geven.

Meer nieuws