Save the date 29 september 2022

01 september 2022

actueel > save the date 29 september 2022

Save the date: 29 september 2022

Seminar ‘Personeelstekorten en mogelijke oplossingen!’

Er gaat geen dag voorbij of we lezen in het nieuws over de problemen die personeelstekorten met zich meebrengen. Denk aan niet rijdende treinen, annuleringen van vluchten, oplopende wachtlijsten in de zorg, enzovoort. Het lijkt er niet op dat deze problemen op korte termijn worden opgelost. Sterker nog: we staan aan het begin van een vergrijzingsgolf die ervoor zorgt dat de uitstroom door pensionering veel groter is dan de nieuwe instroom op de arbeidsmarkt. Dat geldt zowel voor het bedrijfsleven als voor de maatschappelijke sectoren. Ook in Noord-Nederland!

Is er dan niets aan te doen? Toch wel!
In een interactief seminar zoomen we in op de problematiek. Met medewerking van onder andere prof. dr. Henri de Groot (kroonlid van de nationale SER) en Joyce Walstra (voorzitter van MKB Noord).  We benaderen de problematiek van breed naar smal. Daarbij gaan we onder meer in op goed werkgeverschap, het aanboren van onbenut arbeidspotentieel en op de vraag of arbeidsmigratie een deel van de oplossing kan zijn. Tijdens het seminar is er voldoende gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan over de mogelijke oplossingen. Wij hopen op uw deelname te kunnen rekenen.

Programma
14.00 uur - inloop en registratie
14.30 uur - opening door dagvoorzitter Desiree Hoving
14.40 uur - Inleiding door prof. dr. Jouke van Dijk
15.00 uur - Interview prof. dr. Henri de Groot (SER NL)
15.30 uur - Interview Joyce Walstra (MKB Noord)
15.45 uur - voorstellen overige panelleden
15.55 uur - panelgesprek en discussie met de zaal
16.25 uur - afronding door dagvoorzitter
16.30 uur - netwerkborrel
17.30 uur - einde

Parkeren
U kunt onder de Euroborg (betaald) parkeren in Parkeergarage P1. Volg de borden ZUID (Euroborg Offices). Zodra u vanuit de parkeergarage naar buiten loopt, vindt u de ingang aan uw rechterhand. De bijeenkomst vindt plaats in Club’71 op de 2e etage. Die is zowel met de trap als met de lift te bereiken.

Aanmelden
Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor het seminar. U ontvangt dan kort voor die tijd een bevestiging van uw deelname.

Met vriendelijke groet,

Prof. Jouke van Dijk,
voorzitter SER Noord-Nederland
www.sernoordnederland.nl

Wilt u zich alvast aanmelden? 


Meld u hier aan voor het seminar 'Personeelstekorten en mogelijke oplossingen!'