Presentatie rapport Kansen voor Kansarmen › SER Noord Nederland

Agenda

Presentatie rapport Kansen voor Kansarmen

Recent heeft Quality Coaching het onderzoek Kans voor Kansarmen uitgevoerd. Dit onderzoek is mede ondersteund doorMKB-Nederland Noord.

Aan het onderzoek Kans voor Kansarmen (“Een explorerend onderzoek naar de werkgelegenheid voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt in Noord Nederland”) hebben meer dan zeshonderd noordelijke bedrijven deelgenomen. Een ongekend hoog aantal, stelt onderzoek Jaap Adamse, en het tekent de belangstelling voor dit onderwerp.
Quality Coaching nodigt alle noordelijke werkgevers uit voor een regionale informatiebijeenkomst. De thema's die aan bod komen, zijn:
1. Verplicht Quotum en Social Return on Investment (SROI) - Hoe kunt u als werkgever hiermee uw (financiële) voordeel doen?
2. Werving en Selectie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt - Welke wegen kun u het beste bewandelen om geschikte werknemers te vinden?
3. Alle subsidieregelingen voor werkgevers op een rijtje
4. Onderzoeksresultaten Kansen voor Kansarmen - Het rapport wordt officieel gepresenteerd op 14 februari, maar u kunt bij een van de voor-premières aanwezig zijn.

Op 14 februari 2013 vindt de officiële presentatie van het onderzoeksrapport plaats en zal Prof. dr. Jouke van Dijk (RUG) het eerste rapport in ontvangst nemen.